Welkom op de website

VAN DE BRABIE HOEVE

 

KLIK HIER VOOR ONZE NIEUWJAARSKAART (opent in nieuw venster)

 

Onze passie voor Berners hebben we te danken aan onze kleinkinderen. Op bezoek in EURODOG Kortrijk (NOV. 2000) bezochten we diverse rassen. hoewel we bij mij thuis ooit een schitterend mooie en lieve boxer hadden, Marain, konden we niet weerstaan aan Lisa's voortdurend vragen: "Maar Oma, wanneer komt toch dat hondje?".

Patricia showde toen met haar kampioen "Ycar De L'Hamiau Du Mont", Onze kleindochters waren in de wolken met zo'n lieve, warme knuffel.

We gingen het volgend weekend al op bezoek bij Freddy en Jacqueline Van Wymeersch. Het was een heel eind rijden, maar toch ging onze weekendplanning meer en meer richting Flobecq. We waren overweldigd door de aanstaande ouders van onze eerste Berner, Apache de L'Hamiau Du Mont. Het kindvriendelijke karakter van Aiko Vom Gennhart en Arka Vom Brigerberg vonden we terug in Apache, die jammer genoeg door een spijtig ongeval heel vroeg van ons heenging. 

Het verdriet om Apache kon maar geheeld worden met de komst van een nieuwe Berner. En wat voor één: Brabie van 't Maroyke !! Geboren op de dag dat Apache van ons heen ging, werd hij onze kampioen. Vakantie, reizen en haast alle weekends stonden in het teken van zijn wedstrijden.

Korte tijd later kwam er een tweede Berner, Elodie van 't Maroyke, een dochter van de zus van Brabie met Aecq van de Klaverhoeve.

Fidel, Ginette, Elodie, Fidaia, Brabie en Toon

 

Fidel, Elodie, Brabie en Fidaia

Er is niets mooiers dan een huis vol Berners. Daar kwam uiteindelijk de derde lieverd aan; Fidel van 't Maroyke, zoon van Chopin De L'Hamiau Du Mont en Britney van 't Maroyke. De link met Apache, onze eerste Berner, was meteen gelegd. En........ we ontdekten opnieuw het lieve karakter van alle honden van L'Hamiau Du Mont.

 

Fidel showt en gaat zelfs uit dansen, waarmee Ginette een nieuwe passie vond.

 

Veel kijkplezier op de Brabie Hoeve.

 

HERMES VAN DE BRABIE-HOEVE

Frans, Zwitsers en Luxemburgs kampioen 2011.

Ginette met Hector en Fidel, juli 2012.

 

Hermes van de Brabie-hoeve heeft de Nationale in Roiffé gewonnen als beste reu van de show met ca 400 deelnemers!
Hij heeft de open klasse gewonnen van 60 deelnemers en werd bekroond als beste reu.

 

Gemma van 't Maroyke, tweede excellent in open klasse op 59 teven.

 

Onze eerste honden